Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова украинските дипломати да работят усилено през следващите 12 месеца,

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова украинските дипломати да работят усилено през следващите 12 месеца,
Коментари Харесай

Зеленски призова дипломатите си да печелят сърца“ за Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова украинските дипломати да работят усилено през идващите 12 месеца, за да " печелят сърца "  за украинската страна в спора с Русия, съобщи ДПА.

На среща Зеленски разпореди на дипломатите на страната си най-важните задания за идната година. Те варират от доставянето на повече оръжия за Украйна през реализирането на по-тесни връзки сред страната му и НАТО и Европейски Съюз до помощ от чужбина за украинската оръжейна промишленост, оповестиха от президентската канцелария в Киев. 
 
Украинският президент означи, че когато става въпрос за по-нататъшно доближаване с НАТО, ключът " не би трябвало да се търси в кабинетите на висшите политици ".

" Трябва да убедим обществата - по този начин, както ги накарахме да се обединят към Украйна в самото начало на войната ", каза Зеленски. 

" Нуждаем се от повече оръжия, тъй като никой няма да се съобщи ", добави той.

" Всеки от вас, който може да помогне на Украйна да усили производството на оръжия, гранати, съоръжение, противовъздушна защита в Украйна, би трябвало да го направи ", акцентира украинският президент.

Украинските дипломати също би трябвало да оказват помощ за търсенето на финансова поддръжка. Вниманието е ориентирано към замразените на Запад активи на Русия, които съгласно някои западни политици биха могли да се употребяват за възобновяване на Украйна. Днес Зеленски съобщи, че счита за " заслужено да се употребяват ресурсите на страната агресор ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР